divendres, 25 d’abril del 2008

Festa Major Camps (Fonollosa)

Jeje... per si algú havia tingut el dubte que no es buscarien coses per dissabte aquí en tenim una.. no vol dir que s'hi vagi però...

Festa Major de Camps

Data de celebració: Primer cap de setmana de Maig (26 i 27 d'abril)
Lloc de celebració: Camps

Història:


Juntament amb les caramelles és la festa amb més antiguitat que es celebra al poble.

Inicialment començava amb la missa de festa major que era seguida de l’entrega del panellet el qual consistia en el repartiment de pa pagat per les cases pairals del poble per tothom qui s’hi acostés. La festa major s’acabava, com no podia ser d’altra manera, amb un gran ball amb orquestra.

La festa/tradició actualment:

Actualment, la festa major ha anat incorporant nous actes com són per exemple jocs de cucanya per la quitxalla, un campionat de futbol, campionats de brisca i dominó, i altres novetats any rere any. No s’han perdut però les tradicions més arrelades com la de l’entrega del panellet en sortir de missa.


Aquí acabaria la informació que ens dona la pàgina oficial, el què no expliquen és que hi ha la FESTA DE LA CERVESA: 5€ amb molta birra i pd/dj Locco (no el conec)... s'ha acabat la sequera! amb el què arribarem a evacuar omplirem la Baells!

Salut i concavitat!

2 comentaris:

xevixan ha dit...

Iep!
Que no es pot dir festa de la cervesa!
Oficialment és la "festa del jovent", i com que naltrus som joves...
Diurètics en acció!

uri ha dit...

Osti, això de la festa de la cervesa va està millor del què m'esperava!
Tot i que mort de son i que el plantejament inicial va ser anar-hi fins les dues, al final varem marxar de dia... i és que "la vida puede ser maravillosa!"
Total, va resultar que el pd locco si que el coneixia, és el regidor de cultura de l'Ajuntament i un gran "especulador"... jeje (especulador del joc de l'especulador, no confonem termes ara!)
Apa, ara ens queda Figueres... a veure què tal!
Salut