dimecres, 30 de juliol del 2008

Festa Major Alternativa de Manresa

Ja tenim aquí el programa de la FMA de Manresa!

Dimecres 27 a la Plaça Puigmercadal (21:00)

- Pregó

- Sopar popular (a càrrec de Som lo que Sembrem) (menú: amanida, paella de verdures, pa, aigua, vi i postres; preu 8 euros)

- Merino (cançó de revolta. Sant Boi de Llobregat)

- Concurs de cants populars (a càrrec de El Cor de la Carxofa, cant improvisat dels Països Catalans)

- Kòdul (Ska, reggae, funk. Pla de Bages)

Dijous 28 a la Plaça Puigmercadal (22:00)

- Feliu Ventura (cantautor. Xàtiva)

- At Versaris (hip hop. Sants-Sabadell)

- Actitud María Marta (hip hip, reggae. Argentina)

- The Pepper Pots (ska, rocksteady, soul. Girona)

Divendres 29 a la Plaça Puigmercadal (23:00)

- Revolta 21 (hardcore i metal. Penedès)

- Demostració castellera (a càrrec de la Colla Castellera Tirallongues)

- Etsaiak (punk, hardcore, trash metal. Euskal Herria)

Dissabte 30 a la PlaçaPuigmercadal (23:00)

- Efedefunk (funk, rock, pop. Manresa)

- Subterranean Kids (hardcore. Bcn)

- RATM Project (banda de tribut a Rage Against the Machine. Penedès)

Diumenge 31 a la Plaça Puigmercadal (23:00)

- The Black Beltones (funk, soul i boogaloo. Bcn)

- Crema de la falla

- La Carrau (folk festiu. Terrassa)

- Dj Juca & DJ Merey

Cercatasques

Dissabte 23 d'agost a les 22:00 al CP La Fadulla: Cercatasques inaugural amb els Bufalvent de Manresa. Fi de festa al restaurant els Carlins amb PD Poler.

Dilluns 1 de setembre a les 18:00 al CP La Fadulla: Cercatasques de clausura amb La Vallesana.

Xerrades

Dilluns 25 d'agost a les 20:00 al Casal Popular La Fadulla: "Les lluites contra la destrucció del territori a la comarca del Bages". Amb la participació de membres de la Plataforma Som lo que Sembrem i de la Plataforma Prou Sal!

Dimarts 26 d'agost a les 20:00 al Casal Popular La Fadulla: "Crítica i alternatives al model urbanístic de Manresa". Amb la participació d'Adam Majó (portaveu de la CUP a Manresa), un membre de l'Entesa pel Decreixement i un membre de Meandre.

Altres actes

Dissabte 30 d'agost a les 19:30 a la pl. Sant Domènec: Mostra irònica de destrucció del territori

Diumenge 31 d'agost a les 11:00 al Pati de Casa Caritat: Taller de sardanes (amb vermut gratuït per als participants)

Exposició de cartells de la Festa Major Alternativa al Vermell (c/ de les Piques, 3) durant tota la FMA

Diumenge 21 de setembre: XIV Triatló del Bar Porró

Comissió de la Festa Major Alternativa

fmamanresa.org




dimecres, 23 de juliol del 2008

Fotos Pirineos Sur / Barranc

Aquí penjo algunes fotos tretes del Picasa del Guillem!







dimarts, 22 de juliol del 2008

Cuidaooooo!!!

Hola un altre cop, aquí estem refent la feina endarrerida. Resulta que el cap de setmana passat vam anar al festival dels Pirineos Sur a Sallent de Gallego (també anomenat Elputupobledelafidelmon). Després de marxar pitant a les 7, vam acabar arribant al poble en qüestió a quarts de 12; i al lloc del concert quan ja eren ben bé tres quarts. Afortunadament Alpha Blondy s'hi acabava de posar i encara vam veure el què s'havia de veure (Jerusalem, Coco di Rasta, Brigadier ¿Sabadier?, etc). Aquí video.



Només dir que el lloc del concert era super guapo, però només a aquests "manyos" se'ls pot acudir fer un festival en una baixada.

Després del concert, la festa continuava per les barraques plenes de gent ben arreglada. Es fa difícil recordar totes les converses mantingudes al llarg de la nit amb la flor i nata de l'Aragó i el sud de França... El Luis, el Trobador, els del Gaudí, el que em va confondre amb el Mario, la seva cosina, els nois del "Hembravo!", la paia supercega que no podia baixar les escales del lavabo... En fi, una festa la mar de divertida i la mar de rural.

Dissabte dues opcions: baixar el barranc de la Peonera (per la qual cosa millor que us mireu les fotos del Willy al seu blog) o fer relax a Berge que és com Castelldefels però a la Sierra de Guara: solet i rierols amb aigua fresca!! Per a què quedi clar, afegeixo una foto del tros castelldefelenc i una altra de la part més despoblada.

dilluns, 21 de juliol del 2008

Transsegre

Hola companys i companyes,

Farem breument una ressenya del passat cap de setmana a la Transsegre:
Divendres: va ploure. Va ploure molt. Va ploure tant que vam trobar una cigonya caminant pel carrer desorientada, la meitat de Balaguer va estar a les fosques dues hores i l'altra meitat va quedar plena de merda i fang. L'escenari del concert d'Antònia Font es va colapsar i no hi va haver concert (quina gran pèrdua!!).

Sempre a la recerca de la millor festa, l'ACA va fer un tastet a la taberna basca on vam coïncidir amb els pillats de Lliçà de Munt que portaven una barca per a 80. Només dir que formàven part de les seleccions catalanes de curling i futbol fang. Vam treure el cap al Sifó i quant el gruix de la població va abandonar, vam descobrir l'autèntica festa a la Mercantil Cubatera que ja ens va rebre amb la cançó del Maradona.

Fotos del moment: els tres magnífics i la noia més guapa del bar (potser de Balaguer). Crec que la cara (la meva) ho diu tot (Dios!!)



Dissabte: el matí amenaçava sol i al final va concloure amb una pluja de collons. Es va fer el record de descens (1.5 h) mentre la Dra Jones era evacuada en ple trajecte i la resta de components arribaven amb seriosos problemes de congelament.

El vespre va passar factura a tothom menys els que no haviem baixat (jo) i els incombustibles (uri i dra jones), i ens vam tornar a quedar sols buscant festa. Després d'un mojito al Fleming's (que no va estar a l'alçada dels de la Teteria) i veient que el concert ja no arrencaria, vam acabar al concert del Carles Belda a l'ateneu balaguerenc (Pere III). Corren rumors sobre cert feeling entre la dra jones i en belda que li va dedicar el "boig per tu"... (sense comentaris)

Diumenge: anem a buscar la barca a Gerb perquè ningú volia baixar. Per a portar la contrària, fotia un sol espaterrant. I la resta és història...

Fins a la pròxima transsegre

dimarts, 15 de juliol del 2008

Porros en el paraíso

Es veu que el Mundo no era la primera notícia sobre Manresa que feia! aquí en teniu una altra del 1995!

MANRESA- Las plantas de marihuana existen desde siempre y han servido para aliviar las tensiones de las culturas milenarias. Aceptado esto, puede admitirse que Adán y Eva fumaron algún que otro «petardo» en el Paraíso casi con toda seguridad. Este es el argumento de los miembros de la Asociación Pro Legalización de las Drogas, de Manresa, responsable de la «fumada» de hachís con la que han querido «romper la hipocresía de la sociedad capitalista».

Dos grandes porros y una planta de marihuana presiden el acto, pero todos prefieren liar sus «canutos» en los rincones de la plaza para formar pequeños grupos y analizar las miserias de «esta sociedad de consumo». Los policías vigilan con sigilo los posibles excesos, pero al final todo acaba en un concierto musical de estridente sonido donde la cerveza reina por encima de la marihuana.

En nombre de la asociación se lee un manifiesto para reclamar un debate sereno sobre la conveniencia de la legalización de los derivados del cannabis. «Las drogas han sido el sustento de multitud de culturas ancestrales. Por eso es necesario dar a conocer sus beneficios para que nos podamos aprovechar todos». Con la convocatoria se desafía al Ayuntamiento, que había prohibido el acto.

Los fumadores -convocados por la asociación y un ateneo popular de Manresa- se muestran complacidos, pese a su rostro contrariado, ante la concentración de periodistas. Estos querían ver una sentada hippie, a la vieja usanza, en la que el humo de los porros fuera el protagonista, pero Manresa es un pueblo donde todo el mundo se conoce y teme las habladurías de los vecinos que se producirán durante la semana.

En los grupúsculos de subversión contra la sociedad capitalista los «canutos» circulan con tranquilidad. Los organizadores son los mismos que defienden a los insumisos al servicio militar y del servicio social sustitutorio que permanecen en prisión o a los independentistas catalanes.

La música «reggae» invita a insultar a las autoridades. «Todo el mundo sabe que los concejales fuman sus «canutos» habitualmente. No sé por qué se han escandalizado ante una fumada cuando lo que tendrían que haber hecho es sumarse con naturalidad», afirma con rotundidad Jordi, un fumador de marihuana un tanto mayorcito.

Y las autoridades aparecen, pero prácticamente son aliados. Josep Ramón Mora y Toni Casserres, concejales de IC y de la Assemblea d Unitat Popular, que gobiernan en el Ayuntamiento junto con el PSC y ERC, conversan animadamente con los asistentes aunque no se atreven a iniciar en público el ritual en que se convierte siempre la transformación de un cigarrillo rubio en un porro.

Los organizadores deambulan con parsimonia por la plaza en que se ha convocado la concentración de «fumatas». Adam Majó, miembro del Ateneo, no entiende nada. «Sólo se trata de pedir un derecho que todo ciudadano tiene para intentar modificar la legislación. No sé por qué se ha provocado tanta expectación. Además, fumar porros es mucho menos dañino que beber alcohol. El Ayuntamiento se ha plegado a las exigencias de la oposición y de la gente "carca" de la ciudad».

En la plaza donde se concentran los «fumadores» también hay curiosos que no han evitado la tentación de comprobar si el Ayuntamiento enviaba a la Policía para «apagar los porros».

Se les identifica con facilidad. No llevan camisetas que reclamen solidaridad con Nicaragua, o con los insumisos, o con Bosnia o que muestre una clara A, de anarquía. Vienen con su pareja y con sus hijos a un lugar «no muy edificante», como afirma uno de ellos.

Mientras ensaya el grupo que más tarde amenizará la velada, la asociación recoge firmas. Sus objetivos son claros: que el Ayuntamiento «progresista de Manresa» apruebe en pleno la legalización de las drogas, que no se sancione el consumo de los derivados del cannabis y que se aprovechen las zonas reservadas para fumadores en todos los lugares públicos para liar tranquilamente los «canutos». Y el grupo comienza su actuación.

divendres, 11 de juliol del 2008

Papiol way...

jo no vull dir res...

dijous, 10 de juliol del 2008

Humortal - nou espectacle de EFS!

Encara Farem Salat te un nou espectacle que segur que no passa desapercebut per ningú...
Apart de Pastorets Rock, espectacle en què ens ha conquistat a tots en algun moment o altre, els clowns d'EFS segueixen treballant... i menjant!

HUMORTAL a Korea, Barcelona i NY

Sopar exòtic a Korea amb HUMORTAL

Espero que en gaudiu i bon profit!

dimarts, 8 de juliol del 2008

Transegre'08: alegria!

El club alfa del concus club + la dra Jones, l'ACA team per ser mes exactes, marxa aquest cap de setmana a Balaguer a fer de pirata d'aigua dolça, i és que aquest cap de setmana es celebra la Transsegre!

Ja portem 2 anys participant-hi amb la resta de la colla que mes enrotlla, però aquest any serà diferent: aquest any serà catamarà o no serà!

Portem 2 barques fetes amb una super estructura i els pneumàtics dins de sacs perquè tinguin forma de xurros, l'experiència ens ha ensenyat que els altres anys havíem fer de matats i que la barca que portàvem no es movia per alguna cosa...

Total, el divendres l'ACA i la resta d'integrants de la colla que mes enrotlla (18 en total), ens dirigirem a Balaguer amb furgos, cotxes i el camió que ens deixen per portar les barques per ensenyar a la gent de Ponent com es navega!

Una mica de programa
d'actes:

DIVENDRES 11 DE JULIOL
A la tarda s'obre el parc tancat per a qui vingui d'acampada.
A les 23:30 inici dels actes amb el concert de ANTÒNIA FONT

DISSABTE 12 DE JULIOL
De les 9h a les 14 h., verificació d’embarcacions al marge esquerra del riu Segre a Balaguer.
De les 10h del matí a les 4h de la tarda, entrada de les barques al parc tancat de Camarasa.
A les 4 de la tarda es tancarà el Parc Tancat de Camarasa. Seguidament sortida de les barques.
A les 8h de la tarda, tancament del control d’arribada, a l’embarcador de Sant Llorenç de Montgai.
A 2/4 d’11 de la nit, comença la festa al parc de la Transsegre de Balaguer, amb el grup de mariachis "MEXICO FOLKLORICO" i al mateix temps podreu gaudir amb una "BARBACOA" on es serviran "montaditos de xistorra" i cervesa negra.
12H. ESPECTACLE PIROMUSICAL.
00.30H. Actuació musical del grup "LA LOCA HISTERIA" i seguidament, a les tres de la matinada disfrutarem amb el grup "SEXYPHONICS"

DIUMENGE 8 DE JULIOL
De les 9h a les 11h del matí entrada de les barques al Parc Tancat de Gerb.
A 2/4 de 12 del matí, sortida de les barques.
Desprès de les 13h. no es podrà entrar, al Parc tancat del Partidor de Gerb.
A les 14h. es tancarà el control d'arribades a Balaguer. Seguidament entrega de premis i gran "mascletà" de fi de la Festa.
A partir de les 12,30h. i mentres veiem arribar les barques VERMUT TRANSSEGRE


Apa, com sempre, ja posarem les fotos de la nostra aventura
!

dijous, 3 de juliol del 2008

Avellanes!


Aquí us deixem un recull de vídeos i fotos de l'avellanada!














En fi, això de les avellanes s'explica mes en imatges que en paraules... ja ho veieu!

dimecres, 2 de juliol del 2008

Ara va de bo, ara va de bo, CIUTADELLA! IIa part

Dilluns 23 de juny, la revetlla de Sant Joan!

Matí intens de plegar tendes i fer motxilles i altre cop com sardines dins del corsilla aquest cop cap a Ciutadella!

En Hans portava els horaris molt clars:


A les dues de la tarda, el fabioler, el senyor de l'ase, el flabiol i el tamborí, va al palau del caixer senyor a sol·licitar permís per iniciar els actes que es faran. Un cop concedit el permís, aquest sr. s'ha de patejar tot el poble i anar casa per casa dels caixers per anar-los a buscar... un espectacle!
Mentres, nosaltres varem aprofitar per dinar una miqueta al nostre estimat bar Aurora on els entrepans de mandonguilles de calamars amb la seva tinta es van posar mooolt bé!


Com que estàvem molt ben situats a l'Aurora, anàvem veient com la fila de caixers darrere el fabioler anava augmentant i quan ja eren força varem començar anar cap al Born ja que a les 6 de la tarda hi havia la caragolada. Quan estàvem apunt d'entrar a la plaça des Born ens van enganxar els caixers que entraven a la plaça i varem poder viure aquest espectacle de bastant aprop (el vídeo del post anterior és d'aquest moment: quan entrava el senyor caixer i el capellà a la plaça). Del caragol no varem veure res, entre la gent, la calor, la suor, la deshidratació i els cavalls allà no es veia res de res, per tan ens en varem anar a fer una birreta amb la calma...


Un dels moments que van canviar el Sant Joan va ser quan em va trucar el Jordi, un company de la feina del Papiol que també estava per allà, després de donar unes voltes ens varem trobar... després de la decepció inicial en veure que érem dos grups de tius (ells anaven amb una autòctona xicota d'un del Papiol), la cosa es va començar a animar al veure que eren prop de les 7 de la tarda i aviat havia de començar l'avellenada! Encara es va animar mes la cosa quan de dins d'una motxilla els amics del Papiol van treure 10 litres de ginet (pomada de ciutadella)... les aventures de l'avellanada farem un post apart i del ginet hi ha poca cosa a dir ja que en una horeta i poc es va acabar...

Els actes continuaven, però ja no els varem seguir mes ja que hi havia missa dels caixers i després mes caragols a Santa Clara i ja portàvem saturació de cavalls (i ginets! jeje).


La nit (o la tarda ja que eren les 8 quarts de 9) ja no va tenir molt mes... havíem portat molta festa però estàvem petadíssims i de cap a caiguda, no concretàvem el lloc on continuar la festa i la pixera apretava moltíssim (allà es veu que no es pot pixar pel carrer, algú va dir que són molt estrictes i ens varem acollonir). Varem fer sopar cabaret a la plaça des Born i finalment varem anar a petar a l'Aurora on varem poder aplicar el mètode de caça "Papiol way"... la nit va ser llarga, moolt llarga, a les 7 anàvem a dormir uns quants a un collons de cala prop de Ciutadella, mentre d'altres es menjaven escudella davant dels pobres... en fi, ditxosos d'ells! ;)


A les 9 del matí els integrants del Concus Club tots drets per anar a Maó a agafar el vaixell... dura tornada...