dimecres, 14 de maig del 2008

Viatge tipus a Islàndia

Itinerari

Ruta
Dia 1: Reykjavik, Thingvellir i Geysir
Dia 2: Ruta de Kjölur, Akureyri
Dia 3: Llac Myvatn, Parc Jokulsa
Dia 4: Parc Jokulsa, Egilsstadir
Dia 5: Egilsstadir, Höfn
Dia 6: Parc Skaftafell, Glacera de Vatnajökull, Skogar
Dia 7: Skogar, Reykjavik

Dates del viatge

Del juliol 2004

Nivell de vida

Altíssim. Tot és molt car, però el rècord se l'enduen els queviures i l'alcohol. Exemples: una cervesa de 50 cl: 8€; un menú en un restaurant normal: 50-60€; 1 llauna de tonyina: 2'5€. En canvi, l'allotjament en càmpings i albergs, relativament ben equipats, és bastant assequible.

Tingueu especial atenció amb el menjar que porteu. Procureu portar el màxim menjar possible d'aquí: encara que hagueu de pagar per excés d'equipatge segur que us valdrà la pena, ja que allà el menjar és monstruosament car.


Despeses del viatge (per persona)

+ 240 € (viatge anada/tornada Copenhage)
+ 390 € (vol Copenhage-Reykjavik-Copenhage)
+ 180 € (lloguer cotxe a Islàndia (5 persones))
+ 490 € (varis)
= 1.300 €


Documentació

DNI i passaport.


Seguretat

El nivell de delictes és pràcticament inexistent.


Transport

L'única forma de viatjar per Islàndia és amb cotxe llogat o autobús. El cotxe llogat és molt car, i és convenient que sigui un 4x4. Nosaltres en vam llogar un i ens va sortir bé perquè érem cinc, però amb menys persones pot ser un condicionant seriós pel viatge. Es pot llogar un cotxe normal, però atenció on el poseu, ja que encara que en ple estiu les pistes estan bastant bé, hi poden haver problemes en travessar els rius. Mireu el tipus d'assegurança abans de llogar-lo: hi ha un tipus que per pocs diners més et cobreix els desperfectes dels camins. La gasolina evidentment és cara: 1'5 €/ litre, a l'estiu de 2004. Atenció amb el dipòsit: porteu-lo sempre ple, ja que les gasolineres són escasses.

La carretera més important del país (de fet, gairebé l'única), és la Ring Road, que dóna la volta a tota l'illa. Fins i tot aquesta carretera té molts trossos sense asfaltar, o sigui que us podeu imaginar com són les pistes de l'interior. A l'estiu gairebé totes les pistes estan obertes, però és recomanable mirar per internet les actualitzacions sobre l'estat de les pistes abans de recorre-les.

D'altra banda, l'autobús tampoc és pas barat, i limita bastant el radi d'acció, perquè tot i que hi ha serveis regulars entre les principals ciutats del país, les coses realment interessant de veure acostumen a quedar fora dels recorreguts habituals.


Comoditats

Si voleu fer un viatge de relax, per tal de descansar dels llargs mesos de treball, i assaborir el temps, deixant-lo passar apaciblement mentre et prens una cervesa... no aneu a Islandia, a no ser que tingueu un pressupost de 3.000 € per 15 dies. L'única manera de visitar bé el país sense perdre els calçotets és dormir en càmpings (aguantant la claror del dia gairebé tota la nit), menjar de les vostres provisions i economitzar al màxim. El clima és una cosa a part: plou i fa fred gairebé cada dia, però s'ha de fer l'activitat prevista dia a dia sense pensar si fa sol o si plou: segurament al cap d'una hora farà un temps completament diferent.


Clima

Molt variable en qualsevol època de l'any. Al juliol vam trobar pluja, sol i núvol cada dia. A l'estiu les temperatures no són molt baixes (no baixen de 2ºC). A la costa el clima és bastant moderat, però a l'interior el vent gelat provoca una sensació tèrmica de temperatures molt baixes.


Idioma

Islandès, una llengua nòrdica descendent directe de l'idioma víking. Pels llatins és pràcticament impronunciable. La immensa majoria dels islandesos parla perfectament l'anglès.


Diferència horària

Menys 2 hores respecte Catalunya.


Guia de viatge

Guia Azul Islandia, edició 2002. Molt completa pel que fa a documentació i història, i excepcional com a guia explicativa del país, però pobre en dades pràctiques com allotjaments, transport, etc.

3 comentaris:

Eva ha dit...

collons si que és car menjar a islàndia!

uri ha dit...

eis eva!
ja veus en què ens entretenim...
haurem de destinar la paga doble al menjar i al vol d'avió... sort que el govern ens donarà (en teoria) 400 € per poder pagar l'avió!
salut!

Anònim ha dit...

Ei, dos apunts sobre l'operació bacallà... Per comprar menjar aneu als supermercats del porquet rosa, no recordo el nom, però el logotip es un gorrinillu de color rosa llampant, son els mes barats, tot i que també son cars...

I pel tema del 4x4 jo crec que no fa falta, sempre que no sortiu de la Ring Road i quatre llocs mes.
Landmannalaugar es accessible en cotxe, el geysir i les cascades també i myvatn també. Un lloc on el podeu necessitar es si voleu pujar al volcà Askja, aquí si, o 4x4 o bus de linia.

Siau i bona Patum