divendres, 6 de juny del 2008

holy family - la predicció!

dissabte, 07-06-08

Estat del cel:
cobert o molt ennuvolat al vessant nord del Pirineu tot el dia.
Durant el matí estarà mig ennuvolat al sector central del litoral i el Prelitoral i serà o poc ennuvolat a la resta del país. A partir del final del matí es desenvoluparan nuvolades a punts de muntanya, sobretot de la meitat est del país i a la resta del Pirineu i del Prepirineu; el cel quedarà molt ennuvolat i localment cobert en aquests sectors. A la resta del territori la nuvolositat serà variable.

Precipitacions:
al vessant nord del Pirineu se n'esperen de febles i intermitents al llarg de la jornada.
A partir de migdia se n'esperen a la meitat est i a la resta del Pirineu i el Prepirineu, i a partir de mitja tarda podran arribar a d'altres punts del país, sobretot del Prelitoral; seran en forma de xàfec de distribució irregular, d'intensitat entre feble i moderada, i puntualment fortes. Aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa.
La cota de neu voltarà els 2000 metres, i baixarà fins els 1800 al vessant nord del Pirineu.

Temperatures:
mínimes més baixes i màximes estables. Les primeres voltaran entre 3 i 8 graus al Pirineu, entre 7 i 12 a la Depressió Central, al Prepirineu, i al Prelitoral sud, i entre 12 i 17 graus a la resta del Prelitoral i al litoral. Les màximes estaran entre 15 i 20 graus al Pirineu, més baixes al vessant nord, i entre 20 i 25 graus a la resta del país.

Visibilitat:
entre bona i regular, tot i que serà regular i puntualment dolenta al vessant nord del Pirineu. Hi haurà boires i boirines a l'interior fins a primera hora del matí.

Vent:
tramuntana entre forta i moderada a l'Alt Empordà, més reforçada a primera hora del dia. A les terres de l'Ebre bufarà mestral entre fluix i moderat fins a mig matí i novament a la nit, amb cops forts a l'inici del dia. A la resta el vent serà fluix i variable fins a mig matí i a la nit; durant la resta del dia serà de component oest a la meitat oest, i de component sud a la meitat est.

Pinta bé, no? jeje, ara en serio: hi ha a la zona central un núvol sense tempesta just sobre el parc de St. Ignasi de Manresa... "ho haveu vist? la mare que els va parir!"