divendres, 27 de juny del 2008

Conclusions d'un ibèric a Islàndia

Tot remenant, he trobat aixòs. Per a començar a entrar a la cultura bacallanera...
Per a més articles, aquí.

Lo que a los islandeses les extraña
El certamen de Eurovisión de anoche me ha animado a escribir este ‘post’ sobre lo que los islandeses piensan (erróneamente muchas veces, claro) de los españoles. Esa secuencia del típico torero con sus banderillas que la televisión serbia mostró antes de la intervención (irónica, crítica, de ‘cachondeo’ puro y duro) del representante español Rodolfo Chikilicuatre es un claro reflejo de lo que desde fuera se piensa de España. Pero ¿qué concepto tienen los islandeses? ¿Qué les parece raro?

1. El ‘breikindans’ (jejeje es broma, es que se me ha pegado la cancioncita).
2. Que no acostumbren a llevar vestidos de flamenca o torero por la calle (extrapólese a otros países).
3. Que sean tan abiertos y dicharacheros.
4. Que en verano las temperaturas lleguen a alcanzar los 40ºC.
5. Que en invierno en Madrid haga frío, frío de verdad, del que cala los huesos.
6. Que la capital de España esté en el centro del país (y que no tenga playa).
7. Que tengan ese descaro tan peculiar a la hora de mirar o piropear a alguien por la calle.
8. Que muchos sean tan bajitos/as.
9. Que en Nochevieja sea típico comer 12 uvas con las campanadas del reloj de la Puerta del Sol.
10. Que el inglés no sea un idioma que hablen todos y que los que lo hablen lo hagan más bien mal.
11. La lidia. Esta fiesta nacional les parece rara, incomprensible, incluso bárbara.
12. Que haya cinco lenguas oficiales y que una de ellas (el euskera) sea tan distinta a las demás.
13. Que el paisaje entre el norte y el sur sea tan diferente.
14. Que la ropa esté tan barata (se inflan a comprar cuando vienen) y que sea tan económico comer fuera, en un restaurante con buena pinta.
15. Que el sueldo mínimo sea tan bajo.
16. Que el agua del grifo sepa a cloro (algunos creen que está bastante mala).
17. Que sea tan fácil comprar alcohol y tan barato beberlo.
18. Que en las grandes ciudades haya que tener cuidado con los atracos.

Lo que a los españoles les extraña
Su nombre suena exótico ya de por sí. “¿Islandia? ¡Qué frío!” es la frase más repetida entre los españoles que oyen este nombre. Cuando pasan unos segundos, con ojos más abiertos que cerrados se interesan por saber más cosas de esa isla tan desconocida: “¿Está lejos, no? ¿Ahí se habla inglés? ¿Viven bien, no?”. Muchas veces, incluso se les escapa y confunden Finlandia con Islandia, todo un despropósito que yo contesto con un: “¿Tú confundes Ecuador con Venezuela?”. Hoy he decidido escribir sobre lo que les resulta a los españoles más extraño sobre Islandia y los islandeses, todo ello a partir de la experiencia que me ha dado responder durante toda mi vida a estas cuestiones. Espero que así se dejen atrás esos tópicos tan típicos.

1. Que sean tan pocos: unos 300.000 (como Vigo, más o menos).
2. Que se tarde sólo cuatro horas y media en llegar (por avión, claro).
3. Que no haya red ferroviaria y que sólo una carretera más o menos aceptable recorra el país.
4. Que muchos no tengan vallas para proteger sus casas (especialmente en una gran ciudad como Reikiavik).
5. Que los apellidos sean patronímicos (este tema resulta de una considerable rareza).
6. Que haya islandeses morenos (”¿No son todos rubísimos?”, preguntan).
7. Que el sueldo más bajo supere los 1.200 euros.
8. Que el agua caliente huela a azufre.
9. Que las ovejas campen a sus anchas por la isla.
10. Que los caballos sean tan bajitos y tan peludos en invierno.
11. Que el islandés sea el latín del Norte.
12. Que coman tiburón acompañado de un buen trago de Brennivín.
13. Que las mujeres sean tan liberales y que ocupen cargos de responsabilidad.
14. Que no tengan un carácter tan frío como otros nórdicos (a los islandeses se les considera los más calientes del Norte de Europa).
15. Que en verano las temperaturas sean suaves, y no tan frías en invierno.
16. Que no haya apenas delincuencia.
17. Que el paro sea mínimo.
18. Que Reikiavik, la capital, sólo tenga una calle principal, y que apenas se tarde en recorrerla.
19. Que una de las lenguas que estudian en el colegio sea el danés.
20. Que todos sean capaces de leer las sagas y entenderlas.

dijous, 26 de juny del 2008

algunes imatges mes

Un recull de vídeos:



dimecres, 25 de juny del 2008

Ara va de bo, ara va de bo, CIUTADELLA!

Hem sobreviscut St Joan a Ciutadella (Menorca).
Realment ens emportem molts records i molt mal de cap per culpa del Ginet (Pomada pels de Maó).

Dissabte 21 varem arribar tardet per culpa del vaixell que va marxar 2 hores tard... però no va ser problema! el concus club es va posar en marxa de seguida encabint-se dins d'un Opel Corsa amb tendes, motxilles i 4 persones! Després d'acampar al càmping de Son Bou i de deixar tots els trastos allí varem fer expedició a Cala Pregonda, on varem poder fer banys de fang i prendre el sol a racons on normalment no hi acostuma a tocar... no ensenyarem cap foto... aprofitem l'ocasió per donar records a les 4 alotes que prenien el sol a la cala i que ens van deixar les ulleres d'aigua per poder veure el fons marí d'algues i roques de la cala!
Al vespre varem quedar amb la Gisela, una Manresana (concretament de Viladordis) afincada a Addaia on el seu xicot i uns quants mes de Manresa tenen un bar restaurant (Corner Bar - molt recomanable!), al final va passar que coneixíem al 80% dels del bar entre Flames, Puigberenguers, Cardenals Lluchs i CBs!
A la nit un Ginet a Ciutadella per veure com estava l'ambient...



Diumenge 22 la cosa ja va ser diferent... ens varem llevar a les 11 i poca cosa varem poder fer al matí, tot i així varem tenir temps d'anar de Cala Galdana a la Macarelleta a peu i passar allí tot el migdia! La tarda va ser la part romàntica del viatge: posta de sol a Punta Nati
Al vespre cap a Ciutadella s'ha dit! el diumenge era el "Dia des Be", ens el varem perdre quasi tot, el varem enganxar només un moment de la nit... es veu que es tracta d'un tio o alot que porta un Be a les espatlles tot el dia i va de casa en casa (costum molt estes per Ciutadella com varem poder comprovar el dia següent amb l'home del flautí).
La nit va ser força divertida, tot buscant algun lloc per anar a sopar, varem començar a notar que estàvem xafant closques d'algun fruit sec... van resultar ser avellanes, hi acabava d'haver una guerra d'avellanes i estava tocant una banda de música molt guapa! Aquí varem cometre l'error: comprar Ginet... i aquí comença l'altre part del viatge...



Continuarà...

Indiferencia y resignación en Manresa

Jeje, un cop que sortim a la premsa s'ha d'aprofitar!


BARCELONA.- Pese a las caras de decepción resignada por la victoria de España de muchos clientes catalanistas al salir de algunas tabernas de Manresa, algunos petardos esporádicos irrumpen en la normalidad de la ciudad, impropia de una noche de fútbol de altos vuelos.

Las calles están llenas toda la tarde en Manresa, cuna del nacionalismo catalán, 64 kilómetros al noroeste de Barcelona. Se respira el ambiente de un domingo veraniego en las terrazas rebosantes desde primera hora de la tarde. A las 20.45 horas, a priori, todo tiene que cambiar. ¿Todos a casa y a los bares a ver España? Ni una camiseta de la roja anuncia noche grande de Eurocopa, de vendetta contra Italia. Llega la hora y las calles siguen llenas, las jovencitas apuran sus helados y los ancianos del lugar continúan sus tertulias, sus partidas de domino.

¿Dónde están los bares llenos para la ocasión, vestidos de España con motivo de los cuartos de final? Sí, está la peña sevillista de Manresa y un doner kebab donde decenas de magrebíes siguen atentamente el partido. Por lo demás, indiferencia.

En el bar L'Havana, hervidero de nacionalistas apasionados cuando juega el Barça o la selección de Cataluña, predomina un tono sarcástico en la decena de jóvenes que censuran casi todos los comentarios de los narradores del partido y especulan con el final más cruel para España. Con largas melenas, barbas de días y camisetas con proclamas en vasco y catalán, reconocen que apoyan a Italia y que incluso sus amigos más futboleros pasan del partido de hoy.

En la Taverna dels Predicadors el interés es más calmado, menos radical. Pero, aun así, se oyen aplausos en las primeras llegadas de Italia. En un grupo de cuatro adolescentes, sólo un castellanohablante se muerde las uñas. Sus amigos se burlan de él, uno de ellos con un polo de la azzurra, y aunque más relajados vibran más con las acometidas de Luca Toni. Pero él aguanta: «Aquí, o se apoya a España o a nadie», y el resto sonríe. Cuando llega la ruleta rusa de los once metros, las burlas suben de tono. «Que pierdan fallando el último penalti, que j... más», comentan en la sala, mientras uno de los chicos ríe ante el plano de Su Majestad el Rey. «Mira, aquí tenemos a nuestro Jefe...». Y las carcajadas retumban.

divendres, 20 de juny del 2008

Ha arribat l'hora!

Que menys que deixar un espai per a la nostàlgia clicant aquí.
Salut i menorquitat!

OPERACIÓ JALEO 08' dedicada a les Cristines

A les Cristines, perquè elles entenen el motiu del nostre viatge.
Llarga vida!!!!














dimecres, 18 de juny del 2008

Concus Club on tour!

un mes i 1500 km, concus club on tour!


Mostra un mapa més gran

(sense contar el projecte bacallà que al google maps no reconeix!)

dimarts, 17 de juny del 2008

A-team entre la boira

Hola a tothom, breument (i és que el tema tampoc es mereix gaires explicacions), explicar-vos que l'Alfa Team del Conclus Club va completar amb èxit la ferrata de Vallcebre el passat dissabte. Sobre la dificultat del tema, només dir-vos que vam estar dues hores en cotxe (entre anar i tornar) per una horeta de ferrata (incloent aproximació i desaproximació). Per postres, quan ens disposàvem a gaudir dels meravellosos paisatges del berguedà, va pujar una boira del copon que no es veia res a tres metres. Menció apart pel pont de 2,7 m de llargada que serveix per a superar un desnivell de 1 m! Es veu que hi ha subvencions per posar ponts a les ferrates.




El millor de tot plegat, un senyor jubilat de Terrassa que ens vam trobar al parquing i que ens va recomanar una ferrata/canal/barranc que surt des de St. Jeroni: el Mejillón. Quin paio!! Jubilat i ves-li al darrere...

Aprofito aquest post per a felicitar la doctora Jones que ha aconseguit la seva beca i perdut definitivament tota la credibilitat.

Menorca, Menorca... lo tuyo no es un nombre... lo tuyo va a ser una fiesta!!

dimecres, 11 de juny del 2008

Alegria!

Ara que tothom sembla estar esverat, crec que és el moment per una bona cançó:

Cau es sol de s´hora baixa dins s´horitzó,
damunt la mar arrissada es avions.
Cau es sol de s´hora baixa vermell i calent,
me sala i m´arengada sa pell.

Es penya-segat
i una pluja suau de pols estel·lar.

Cau es sol de s´hora baixa i plàcidament
sa gent se dutxa i ompl es carrers.
Cau es sol de s´hora baixa dins es meu cor,
tothom m´estima i jo estim tothom.

Falla sa corrent
ses fireres no vendran cacauets.

Alegria,
ses velles se xapen de riure,
es dies s´acaben i es fars il·luminen
ses gòndoles entre ses cases.

Alegria,
ses òrbites en sincronia,
i es ovnis se pinyen i deixen un cràter
per sempre dins sa meva vida...
Alegria!

Cau es sol de s´hora baixa dins s´horitzó,
damunt la mar arrissada es avions.
Cau es sol de s´hora baixa vermell i calent,
me sala i m´arengada sa pell.

Es municipals, és evident,
fan aparcar bé a sa gent.

I Alegria...

dimarts, 10 de juny del 2008

Projecte Bacallà'08 - Planificació

Ja començava a ser hora d'actualitzar el blog i ja que el dimecres passat varem estar decidint la ruta per can bacallà m'he proposat publicar-la! Aquí la tenim!

De moment apuntarem els llocs on dormirem, ja anirem completant la graella i fent-la mes maca...

Agost
Dia 4 - Reykjavik
Dia 5 - Youth hostel a Laugarvatn
Dia 6 - Dia obert
Dia 7 - Càmping a Landmannalaugar
Dia 8 - Dia obert
Dia 9 - Youth Hostel a Hvoll
Dia 10 - Youth Hostel a Vagnsstadir
Dia 11 - Dia obert
Dia 12 - Dia obert
Dia 13 - Akureyri
Dia 14 - Dia obert
Dia 15 - Dia obert
Dia 16 - Reykjavik
Dia 17 - Reykjavik
Dia 18 - A casona!

Salut i concavitat!

divendres, 6 de juny del 2008

la discriminació del castellà?

LA VANGUARDIA 05/06/08

Air Berlin denuncia el abuso del catalán y la discriminación del español

Su director afirma que "el castellano ya no es una lengua oficial" tras recibir una recomendación del gobierno balear para que introduzca el catalán


"Hoy el castellano ya no es una lengua oficial", afirma tajante Joachim Hunold, director general de Air Berlin en el editorial de la revista Air Berlin Magazín, a disposición de todos los usuarios de la compañía durante los vuelos. "Hay pueblos de Mallorca en los que los niños ya no hablan el castellano. En las escuelas, el castellano es una lengua extranjera más", añade. Con esta carta dirigida a los pasajeros, Air Berlín, una de las principales compañías aéreas que opera en las Baleares, denuncia la situación que, según la aerolínea, sufre el castellano en pro del catalán.

Todo empezó cuando la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous, envió a Air Berlin y a otras compañías aéreas con destinos a las Baleares, una carta instándolas a utilizar también el catalán en sus comunicaciones con sus clientes. "Me pongo en contacto con usted para manifestarle el interés que el Gobierno de las islas baleares tiene en garantizar un uso adecuado de las lenguas oficiales del archipiélago en las comunicaciones que su compañía establece con los ciudadanos que escogen Air Berlín para hacer sus desplazamientos", empieza la misiva.

"¿Les tengo que dar cursos de catalán por decreto a mis empleados? ¿Y los que vuelan a Galicia o al País Vasco querrán que nos dirijamos en gallego o en vasco? ¿Es que ya no hablan en castellano?", se pregunta Hunold. "La partición de España en nacionalismos regionales es de hecho un retorno a los mini estados medievales. Hasta ahora me pensaba que vivíamos en una Europa sin fronteras", remata. El editorial va acompañado con una viñeta que reza en un alemán castizo: "Si vinieran a Baviera los catalanes estos, tendrían que hablar el bávaro. ¡Maldita sea!".

El Gobierno balear no se explica la réplica pública de Air Berlin a su petición para que la compañía incorpore el uso del catalán. "Lamentamos que una carta hecha con espíritu constructivo haya tenido esta interpretación errónea", afirman desde la dirección general de Política lingüística. "El presidente Francesc Antich está preocupado por este tema y sorprendido porque existen unas relaciones correctas con la compañía. Piensa que no se ha interpretado bien el espíritu de colaboración de la carta y hablará directamente con Joachim Hunold para reconducir la situación", añaden.

De hecho, en la carta se insta a Air Berlin a "garantizar que la atención al público que se ofrece personalmente, la documentación escrita, la web, las instrucciones a los pasajeros de abordo, etc, se hagan en catalán, de la misma manera que se hacen en otros idiomas". Además, ofrece "la posibilidad de establecer líneas de colaboración para incorporar el catalán en la atención a los clientes de la compañía".

Air Berlín insiste en el hecho de que "el director ha ejercido su libertad de expresión", según afirma Álvaro Middelmann, director general de Air Berlin de España y Portugal. Argumenta que el conflicto entre el castellano y el catalán "es una realidad" y pone de ejemplo el hecho de que no se quiera "aplicar la tercera hora de castellano en Catalunya". Y afirma que "el castellano está siendo discriminado en ciertos puntos de España". "Air Berlin es una compañía europea, que quede bien claro, y debemos garantizar la lengua común de todos los españoles". Es por esto que consideran que la introducción del catalán "sería un agravio comparativo con otras regiones y es inasumible".

El departamento de Política Lingüística afirma que en ningún momento "la carta habla de sancionar ni obligar, sino que ofrece la colaboración del gobierno para mejorar el servicio de la compañía y a la vez se le recuerda que el catalán es oficial en las islas y que tiene muchos clientes baleares". Las mismas fuentes explican que hasta ahora ninguna otra aerolínea se ha puesto en contacto con el gobierno balear para quejarse de sus recomendaciones lingüísticas

holy family - la predicció!

dissabte, 07-06-08

Estat del cel:
cobert o molt ennuvolat al vessant nord del Pirineu tot el dia.
Durant el matí estarà mig ennuvolat al sector central del litoral i el Prelitoral i serà o poc ennuvolat a la resta del país. A partir del final del matí es desenvoluparan nuvolades a punts de muntanya, sobretot de la meitat est del país i a la resta del Pirineu i del Prepirineu; el cel quedarà molt ennuvolat i localment cobert en aquests sectors. A la resta del territori la nuvolositat serà variable.

Precipitacions:
al vessant nord del Pirineu se n'esperen de febles i intermitents al llarg de la jornada.
A partir de migdia se n'esperen a la meitat est i a la resta del Pirineu i el Prepirineu, i a partir de mitja tarda podran arribar a d'altres punts del país, sobretot del Prelitoral; seran en forma de xàfec de distribució irregular, d'intensitat entre feble i moderada, i puntualment fortes. Aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa.
La cota de neu voltarà els 2000 metres, i baixarà fins els 1800 al vessant nord del Pirineu.

Temperatures:
mínimes més baixes i màximes estables. Les primeres voltaran entre 3 i 8 graus al Pirineu, entre 7 i 12 a la Depressió Central, al Prepirineu, i al Prelitoral sud, i entre 12 i 17 graus a la resta del Prelitoral i al litoral. Les màximes estaran entre 15 i 20 graus al Pirineu, més baixes al vessant nord, i entre 20 i 25 graus a la resta del país.

Visibilitat:
entre bona i regular, tot i que serà regular i puntualment dolenta al vessant nord del Pirineu. Hi haurà boires i boirines a l'interior fins a primera hora del matí.

Vent:
tramuntana entre forta i moderada a l'Alt Empordà, més reforçada a primera hora del dia. A les terres de l'Ebre bufarà mestral entre fluix i moderat fins a mig matí i novament a la nit, amb cops forts a l'inici del dia. A la resta el vent serà fluix i variable fins a mig matí i a la nit; durant la resta del dia serà de component oest a la meitat oest, i de component sud a la meitat est.

Pinta bé, no? jeje, ara en serio: hi ha a la zona central un núvol sense tempesta just sobre el parc de St. Ignasi de Manresa... "ho haveu vist? la mare que els va parir!"


dimarts, 3 de juny del 2008

ACA team... el video

ja se que és un anunci, és igual, però crec que ens vol dir alguna cosa...

dilluns, 2 de juny del 2008

Margarites, mojitos, Lightmans i altres tonteries

Hola a tots i tothom! Hem fet moltes bestieses últimament i potser ha arribat el moment de parar, reflexionar i decidir si hem de continuar per aquí o no... En resum, l'Alfa Team + la Renoca d'honor(enquistats com una mala cosa en la cara fosca del concus club) ha decidit crear l'ACA (Associació de Concus Alcohòlics). Evidentment no deixa de ser un altre excusa per a poder fer realitat el nostre més alt lema, però vist com vam acabar dissabte, potser ens servirà una mica i tot...

Tot comença amb un tast de vins a ca l'Oriol, uns margarites al Lupi's de baixada (Modesto, això és culpa teva), uns mojitos al bohèmia, unes cerveses al vermell i algunes cerveses més al refugi (que era l'últim dia i es veu que hi havia barra lliure però això va resultar ser mentida). Es veu que deu minuts després que marxéssim, i per a finiquitar el tema, la gent restant es va dedicar a destrossar el bar.

Les emocions van passar factura i el meu estat diumenge era més que deplorable. No vull saber el dels altres...

La nit es va completar amb vàries aparicions estelars, començant pel Modesto (la presència del qual serà requerida per a festes futures), l'Albert Sangrà, la Roser Massana, el Txoli, el Txetxi, el Biel, l'Eli, la Celia, etc, etc.

Volia incloure una foto nostra amb les cares pixelades, però total, aquí ja ens coneixem tots oi?

Desafortunadament, la setmana que ve hi ha la cinquena holy family i seguint la tradició que es va iniciar en la primera i s'ha perpetuat al llarg dels anys, hi haurà alcohol a manta i l'ACA estarà allà per a beure-se'l tot! Ups, vull dir per a criticar fortament aquest hàbit reprobable. El lema hauria de ser: ACA: un subclub destinat a desaparèixer perquè ningú li fot ni puto cas!!

Apa, fins dissabte a molt tardar.

Salut i concavitat.

Arnau

5a Holy Family


a la fi l'hora a arribat,

d'emprendre la gran batalla...

5a Holy Family

Vine al Parc, fem-lo més gran!

7 de Juny

Parc de Sant Ignasi (la piscina, Manresa)


11h Volei al parc
torneig de volei + matinal de jocs

14h Paella Popular
Inscripcions volei i tiquets paella previs a l'avv Sagrada Família (93 874 45 44)


16h cafè-musical amb... Pocasolfes
(èxits de sempre)

20'30h Cercatasques per diferents bars del barri
inici i final al Parc

23'30h Revetlla Popular amb...
Baratos (ska, reaggee)
PD Danilsan